X

Reumatolog: Obiceiul care afectează artrita cel mai tare

Reumatolog: Obiceiul care afectează artrita cel mai tare. Artrita este o afecțiune extrem de frecventă și adesea destul de dureroasă. Deși există diverse metode de tratament, este înțelept să fii proactiv și să încerci să eviți orice lucru care îți poate agrava simptomele artritei sau poate provoca dureri articulare crescute.

Iată tot ce trebuie să știți despre cel mai rău obicei pentru durerea artritei – și alte obiceiuri care vin pe locul doi.

Reumatolog: Obiceiul care afectează artrita cel mai tare

În plus față de faptul că este legat de o gamă largă de alte probleme de sănătate, un stil de viață sedentar poate fi rău pentru articulații.

„Una dintre cele mai mari concepții greșite cu care ne confruntăm în calitate de reumatologi este convingerea că, dacă faceți exerciții fizice, vă veți agrava artrita”, spune Dr. Elaine Husney, MD și MSc. „Acesta este un mit comun pe care dorim să îl risipim, deoarece credem că exercițiile fizice rezonabile și regulate vă pot ajuta artrita.”

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai bună vitamină pentru artrită: Nu este vitamina D

Husni subliniază beneficiile potențiale ale exercițiilor fizice pentru cei cu artrită și dureri articulare, atâta timp cât vă adaptați regimul de exerciții la capacitatea și nivelul dumneavoastră.

„Vrem ca oamenii să înțeleagă că exercițiile fizice sunt bune pentru artrita la nivelul articulațiilor. Cu toate acestea, toată lumea ar trebui să se antreneze la niveluri care sunt potrivite pentru ei. Dacă nivelul dvs. de fitness este mai scăzut, este posibil să doriți să începeți cu exerciții în apă și să treceți la exerciții pe uscat.

Dacă sunteți ca mine și sunteți un fel de războinic de weekend, atunci s-ar putea să fie nevoie să faceți un program gradual pentru a trece la un regim regulat de exerciții. Iar dacă sunteți un atlet de elită foarte performant, este posibil să fie nevoie să lucrați cu un antrenor pentru a vă asigura că nu exagerați cu exercițiile.

Alte obiceiuri nu tocmai bune pentru persoanele cu artrită

Dieta nesănătoasă

Dieta și exercițiile fizice merg de obicei mână în mână, așa că nici consumul unei cantități mari de junk food nu este bun pentru durerile cauzate de artrită.

„Alimentele bogate în sodiu, zaharuri procesate și grăsimi sunt asociate cu creșterea în greutate, bolile cardiovasculare și diabetul”, spune Catherine Dao, MD, MD, profesor asociat în Divizia de reumatologie la Departamentul de Medicină Internă din Southwestern. medical Center.

„Odată cu creșterea în greutate, articulațiile trebuie să lucreze mai mult. Pentru cei care au artrită și sunt supraponderali sau obezi, pierderea a 10 la sută din greutatea corporală va reduce presiunea asupra articulațiilor care suportă greutatea cu 40-50 la sută.

Dr. Dao notează că medicii recomandă de obicei dieta mediteraneană – care pune accentul pe uleiuri sănătoase, alimente pe bază de plante și limitarea cărnii roșii – pentru cei cu artrită.

„S-a constatat că această dietă reduce greutatea, bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și diabetul. De asemenea, unele tipuri de artrită se pot declanșa cu o dietă săracă. De exemplu, atacurile de gută sunt asociate cu carnea roșie, crustaceele, siropul de porumb bogat în fructoză și alcoolul.

Purtarea pantofilor necorespunzători

Dacă aveți artrită sau vă confruntați cu dureri articulare, gândiți-vă la ceea ce purtați în picioare. „Pantofii prost potriviți și tocurile înalte pot perturba modul în care o persoană merge și pot deplasa centrul de greutate, ceea ce agravează durerea provocată de artrită”, spune Dr. Dao, potrivit actualno.com. „Disconfortul din picioare se poate transforma în durere în genunchi, șolduri și partea inferioară a spatelui. Cei mai buni pantofi pentru artrită sunt cei care oferă stabilitate, suport bun pentru arcadă și absorbție a șocurilor.

Transportarea genților grele sau a rucsacurilor

Să cărați genți grele sau să transportați în mod regulat rucsacuri grele poate pune presiune pe spate, dar este, de asemenea, rău pentru durerea de artrită. „Transportarea obiectelor grele va cauza mai mult stres asupra articulațiilor, mai ales atunci când greutatea obiectului nu este distribuită”, spune Dr. Dao.

„Gențile mari și rucsacurile purtate pe o parte a corpului pot afecta mersul și centrul de greutate al unei persoane. Distribuția inegală a forțelor va pune mai multă presiune pe articulații, cauzând bursită de șold, osteoartrită de genunchi, dureri de gât și de spate inferior.”

CITEȘTE ȘI: Alimentele care sunt de mare ajutor dacă suferi de artrită la mâini

Poate trosnirea degetelor să provoace artrită?

Este o credință comună că pocnitul articulațiilor poate provoca (sau agrava) artrita. Dr. Husni spune că nu există un consens oficial cu privire la acest lucru, deoarece nu au existat studii serioase care să compare rata de diagnosticare a artritei la persoanele care își sparg articulațiile față de cele care nu o fac.

„Cu toate acestea, nu recomandăm să vă pocniți încheieturile, deoarece vă întindeți articulațiile dincolo de limitele fiziologice pentru a face acest zgomot și nu ne place ca oamenii să facă lucruri cu articulațiile lor care nu sunt mișcări normale.” Nu știu dacă putem spune că provoacă artrită, dar poate provoca disconfort articular și leziuni în timp. Nu ne putem imagina că această repetiție ar fi bună pentru sănătatea generală a articulațiilor.”

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro